0 0
Makaron z cukinii

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
1 mała cukinia (300g)
odrobina oliwy (opcjonalnie)
szczypta soli

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

51
Kcal
3,6
B [g]
0,3
T [g]
6,6
W [g]

Makaron z cukinii

Spaghetti z cukinii low carb

Cechy:
  • 13M
  • Porcji: 1
  • Łatwy

Składniki:

O przepisie:

Udostępnij

Prosty w wykonaniu „makaron” z cukinii, który może być niskowęglowodanową alternatywą dla tradycyjnych makaronów pszennych. Dobrze smakuje podany z sosami na bazie śmietanki i mascarpone czy też klasycznymi włoskimi, jak carbonara i bolognese.

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Cukinię zetrzeć na spiralizerze (spiralnej tarce) lub obrać obieraczką typu Julienne. Posolić i odstawić na kilka minut.

2
Gotowe!

Cukinię odsączyć, a następnie przekroić długie nitki makaronu na pół.

3
Gotowe!

Podsmażyć na oliwie lub dodać do tłustego sosu i gotować razem nie więcej niż 3 minuty (cukinia powinna zmięknąć, a nie rozpaść się w sosie). Makaron gotowy, smacznego ;)

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

Ciasteczka orzechowe bez mąki i cukru
Poprzedni
Ciasteczka orzechowe bez mąki i cukru
Masło czosnkowe 1
Następny
Masło czosnkowe
Ciasteczka orzechowe bez mąki i cukru
Poprzedni
Ciasteczka orzechowe bez mąki i cukru
Masło czosnkowe 2
Następny
Masło czosnkowe