Brownie z masłem orzechowym
Ketogeniczne ciasto czekoladowe z dodatkiem masła orzechowego 100%

9 1
Brownie z masłem orzechowym

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
Krem orzechowy
100g masła orzechowego 100%
250g mascarpone
1 szczypta soli (do smaku)
3 łyżki lub do smaku erytrolu
kilka kropel stewii
Brownie (forma okrągła 24 cm)
150g czekolady min. 70%
150g masła
6 jajek
1 łyżka mąki migdałowej
1 szczypta wanilii
1 szczypta suszonej skórki pomarańczowej (opcjonalnie)
60g lub do smaku erytrolu lub innego slodzika
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

507,3
Kcal
12
B [g]
46
T [g]
9,5
W [g]
Cechy:

Niskowęglowodanowe Brownie z Kremem na Bazie Masła Orzechowego.

  • 1H40M
  • Porcji: 8
  • Medium

Składniki:

  • Krem orzechowy

  • Brownie (forma okrągła 24 cm)

O przepisie:

Udostępnij

Ciasto czekoladowe z kremem z masłem orzechowym ?to jeden z moich najbardziej udanych eksperymentów kulinarnych! ❤️Delikatnie słodkie, wyważone, wprost rozpływa się w ustach. Dodając do tego idealne makro, uzyskacie świetny keto-deser lub niskowęglowodanowy tort urodzinowy.

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!
20M

Czekoladę połam na kostki i rozpuść wraz masłem w kąpieli wodnej lub garnuszku (na wolnym ogniu), co chwilę mieszając.Po rozpuszczeniu składników dodaj słodzik, wymieszaj i wystudź.

2
Gotowe!
60M

Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij z małą szczyptą soli. Na koniec ubijania dodaj żółtka, a następnie mąkę migdałową, wanilię, skórkę pomarańczową oraz wystudzoną czekoladę. Całość wymieszaj i przelej do formy (u mnie okrągła 24 cm).

Piecz 30 minut w 180 stopniach (proponuję ustawienie termoobieg + dół, w przypadku włączenia górnej grzałki, brownie lubi pękać), a następnie wystudź.

3
Gotowe!
10M

Mascarpone ubij ze słodzikiem, dodaj masło orzechowe, szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Spróbuj - krem powinien być delikatnie słodki i odrobinę słony.

4
Gotowe!
10M

Krem wyłóż na brownie, udekoruj według preferencji (na przykład kruszonymi orzechami ziemnymi). Smacznego ;)

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

Karkówka pieczona z warzywami 1
Poprzedni
Karkówka pieczona z warzywami
Schab z pieczarkami w sosie pomidorowym-serowym 2
Następny
Schab z pieczarkami w sosie pomidorowym-serowym
Karkówka pieczona z warzywami 3
Poprzedni
Karkówka pieczona z warzywami
Schab z pieczarkami w sosie pomidorowym-serowym 4
Następny
Schab z pieczarkami w sosie pomidorowym-serowym