0 0
Domowe Pesto Bazyliowe 🌿

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
1 spory pęczek bazylii
30g parmigiano reggiano (najlepiej tartego)
20g orzechów pinii
50ml delikatnej oliwy z oliwek
2 małe ząbki czosnku
sól
pieprz

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

342
Kcal
7
B [g]
2
W [g]
34
T [g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

Domowe Pesto Bazyliowe 🌿

Pesto Genovese z Bazylią, Pinii i Parmezanem

Cechy:
Kuchnia
  • 10M
  • Porcji: 2
  • Średni

Składniki:

O przepisie:

Udostępnij

Tradycyjne zielone pesto (we Włoszech zwane Genovese) w domowej odsłonie. Smaczniejsze, niż jakikolwiek gotowy słoiczek!

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!
10M

Zielone pesto - jak przygotować?

Orzechy piniowe upraż na suchej patelni do zarumienienia. Czosnek obierz z łupin, łodygi bazylii umyj. Do misy blendera włóż orzechy pinii, czosnek, bazylię i parmezan. Zalej całość oliwą oraz dopraw solą i pieprzem. Zblenduj do uzyskania oczekiwanej konsystencji pesto.
Jeśli pesto bazyliowe okaże się za gęste, dodaj odrobinę więcej oliwy.
Jeśli pesto genovese okaże się za rzadkie, dodaj więcej bazylii.
Podawaj na przykład z kurczakiem Caprese.

Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

Zupa Grzybowa
Poprzedni
Zupa Grzybowa 🍲
Biała Sangria Bez Cukru
Następny
Sangria de Cava 🥂 Bez Cukru
Zupa Grzybowa
Poprzedni
Zupa Grzybowa 🍲
Biała Sangria Bez Cukru
Następny
Sangria de Cava 🥂 Bez Cukru