Składniki:
-
KETO CHLEB CZYSTOZIARNISTY
-
100g sezamu
-
100g łuskanego słonecznika
-
75g lnu brązowego (siemienia lnianego)
-
25g łuskanych pestek dyni
-
50g orzechów laskowych / włoskich
-
30ml oliwy z oliwek
-
3 jajka
-
szczypta soli
O przepisie:
Dziś przepis na keto chleb czystoziarnisty – nie tylko bezglutenowy, ale również świetnie sprawdzający się podczas diety KETO, czy niskowęglowodanowej. Jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju past, domowego smalcu czy rillettes z kaczki.
Pewne wątpliwości budzi obróbka termiczna orzechów i pestek z powodu utleniania się nienasyconych kwasów tłuszczowych, zalecam więc zachowanie umiaru w spożywaniu chleba czystoziarnistego.
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
45M
|
KETO chleb czystoziarnisty - przygotowanieOrzechy drobno pokruszyć / zmielić (ja skorzystałam z gotowych orzechów mielonych). |
2
Gotowe!
60 min.
|
KETO chleb ziarnisty - pieczenie |