Składniki:
-
KORECZKI CAPRESE
-
20 mini-kulek mozzarelliok. 150g
-
10 pomidorów koktajlowych
-
20 listków bazylii
-
łyżka oliwy
-
szczypta oregano
O przepisie:
Często pytacie mnie o szybkie przekąski. Proszę bardzo! 😃 Koreczki Caprese to alternatywa do klasycznej sałatki Caprese – banalny i szybki w przygotowaniu finger food prosto z Włoch. Sprawdzą się również na domówce, podane w towarzystwie takich dań, jak na przykład:
- Deska serów i wędlin 🧀🍖🌰
- Chipsy serowe 🧀
- KETO mozzarella sticks 🧀
- Fajitas z guacamole i nachosami 🥑
- Pikantne skrzydełka z salsą pomidorową 🌶
- Szparagi grillowane w boczku 🥓
- Feta zapiekana z warzywami
Przepis na koreczki caprese znajdziesz również w książce „Dieta KETO. Najlepsze przepisy”. (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo RM). Dowiedz się więcej o moich książkach!
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
10M
|
KORECZKI CAPRESE- przygotowaniePomidory koktajlowe umyj i przekrój na pół. Nadziewaj na wykałaczki w kolejności: połówka pomidora miąższem do dołu, kulka mozzarelli, bazylia. Po przygotowaniu wszystkich koreczków Caprese, skropić całość oliwą i posypać oregano. |