0 0
Koreczki Caprese 🍅

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

KORECZKI CAPRESE
20 mini-kulek mozzarelli ok. 150g
10 pomidorów koktajlowych
20 listków bazylii
łyżka oliwy
szczypta oregano

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

21,9
Kcal
1,3
B [g]
1,7
T [g]
0,5
W [g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

Koreczki Caprese 🍅

Koreczki z pomidorkami i mozzarellą

Cechy:
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • Przepisy KETO WEGE
Kuchnia
  • 10M
  • Łatwy

Składniki:

  • KORECZKI CAPRESE

O przepisie:

Udostępnij

Często pytacie mnie o szybkie przekąski. Proszę bardzo! 😃 Koreczki Caprese to alternatywa do klasycznej sałatki Caprese – banalny i szybki w przygotowaniu finger food prosto z Włoch. Sprawdzą się również na domówce, podane w towarzystwie takich dań, jak na przykład:

Przepis na koreczki caprese znajdziesz również w książce „Dieta KETO. Najlepsze przepisy”. (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo RM). Dowiedz się więcej o moich książkach!

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!
10M

KORECZKI CAPRESE- przygotowanie

Pomidory koktajlowe umyj i przekrój na pół. Nadziewaj na wykałaczki w kolejności: połówka pomidora miąższem do dołu, kulka mozzarelli, bazylia. Po przygotowaniu wszystkich koreczków Caprese, skropić całość oliwą i posypać oregano.

Reklama produktów, których używam w mojej domowej kuchni:
Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyczka diety ketogenicznej od ponad 7 lat. Miłośniczka podróży, psów i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw dla tradycyjnych składników, tworząc przepisy, które łączą smak, prostotę i odżywczą równowagę. Jej kuchnia to nie restrykcja, lecz ciekawość - sposób, by cieszyć się smakami świata również w wersji KETO. Na co dzień przedsiębiorczyni, strateg i specjalistka SEO, łącząca analityczne myślenie z kreatywnością w kuchni.

Kotlety Mielone Bez Węglowodanów
Następny
Kotlety Mielone z Mizerią 🍽
Kotlety Mielone Bez Węglowodanów
Następny
Kotlety Mielone z Mizerią 🍽