Składniki:
-
Surówka z ogórków kiszonych, pomidora i papryki
-
3 spore ogórki kiszone150g po obraniu
-
1 średni pomidor malinowyok. 150-160g
-
½ papryki żółtej lub czerwonej
-
1 łyżka posiekanej cebuli dymki / szczypioru
-
3 łyżki oliwy z oliwek
-
sól
-
pieprz
O przepisie:
Promienie słońca na twarzy, wakacyjne podróże i aromatyczne warzywa sezonowe – lato w pełni! Dzisiaj zapoznam Cię z moją ulubioną letnią surówką, którą pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, gdy przygotowywała ją moja Mama. Surówka jest pysznym i łatwym w przygotowaniu dodatkiem do każdego dania, zwłaszcza do kurczaka marynowanego w maślance (jak na zdjęciu). Sekretem są pachnące, smaczne pomidory, ale i dobrej jakości ogórki kiszone – najlepiej te przygotowane samodzielnie.
Przepis na surówkę z ogórków kiszonych, pomidora i papryki znajdziesz również w książce „Dieta KETO. Najlepsze przepisy” (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo RM). Dowiedz się więcej o moich książkach!
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
|
Surówka z ogórków kiszonych, pomidora i papryki - przygotowanieOgórki kiszone obierz, paprykę umyj, a pomidora sparz i obierz ze skórki. Każdy składnik pokrój w drobną kostkę. Dodaj posiekaną cebulkę, oliwę z oliwek i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj jako dodatek do mięsa czy pieczonej ryby. |