0 0
Surówka z ogórków kiszonych, pomidora i papryki 🥒🍅🫑

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
Surówka z ogórków kiszonych, pomidora i papryki
3 spore ogórki kiszone 150g po obraniu
1 średni pomidor malinowy ok. 150-160g
½ papryki żółtej lub czerwonej
1 łyżka posiekanej cebuli dymki / szczypioru
3 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

170
Kcal
1,53
B [g]
15,4
T [g]
5,9
W [g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

Surówka z ogórków kiszonych, pomidora i papryki 🥒🍅🫑

Cechy:
  • bez glutenu
  • bez laktozy
  • Przepisy KETO WEGE
Kuchnia
  • 15M
  • Porcji: 2
  • Łatwy

Składniki:

  • Surówka z ogórków kiszonych, pomidora i papryki

O przepisie:

Udostępnij

Promienie słońca na twarzy, wakacyjne podróże i aromatyczne warzywa sezonowe – lato w pełni! Dzisiaj zapoznam Cię z moją ulubioną letnią surówką, którą pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, gdy przygotowywała ją moja Mama. Surówka jest pysznym i łatwym w przygotowaniu dodatkiem do każdego dania, zwłaszcza do kurczaka marynowanego w maślance (jak na zdjęciu). Sekretem są pachnące, smaczne pomidory, ale i dobrej jakości ogórki kiszone – najlepiej te przygotowane samodzielnie.

Przepis na surówkę z ogórków kiszonych, pomidora i papryki znajdziesz również w książce „Dieta KETO. Najlepsze przepisy” (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo RM). Dowiedz się więcej o moich książkach! 

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Surówka z ogórków kiszonych, pomidora i papryki - przygotowanie

Ogórki kiszone obierz, paprykę umyj, a pomidora sparz i obierz ze skórki.

Każdy składnik pokrój w drobną kostkę. Dodaj posiekaną cebulkę, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Dopraw solą i pieprzem. Podawaj jako dodatek do mięsa czy pieczonej ryby.

Reklama produktów, których używam w mojej domowej kuchni:
Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyczka diety ketogenicznej od ponad 7 lat. Miłośniczka podróży, psów i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw dla tradycyjnych składników, tworząc przepisy, które łączą smak, prostotę i odżywczą równowagę. Jej kuchnia to nie restrykcja, lecz ciekawość - sposób, by cieszyć się smakami świata również w wersji KETO. Na co dzień przedsiębiorczyni, strateg i specjalistka SEO, łącząca analityczne myślenie z kreatywnością w kuchni.

Kotlety Mielone Bez Węglowodanów
Następny
Kotlety Mielone z Mizerią 🍽
Kotlety Mielone Bez Węglowodanów
Następny
Kotlety Mielone z Mizerią 🍽