0 0
Chipsy serowe 🧀

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
Chipsy Serowe
20g tartej mozzarelli
10g tartego cheddara
10g tartej goudy
10g tartego parmezanu
Przyprawy do chipsów (opcjonalnie)
5g sezamu
szczypta ziół prowansalskich
odrobina soli
szczypta papryki (słodkiej lub wędzonej)

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

178
Kcal
12,8
B [g]
13,6
T [g]
1,1
W [g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

Chipsy serowe 🧀

Cechy:
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • Przepisy KETO WEGE
  • 30M
  • Porcji: 1
  • Łatwy

Składniki:

  • Chipsy Serowe

  • Przyprawy do chipsów (opcjonalnie)

O przepisie:

Udostępnij

Krakersy serowe to szybka w przygotowaniu niskowęglowodanowa przekąska na bazie mieszanki serów (na przykład: cheddar, mozzarella, gouda) z dodatkiem papryki, ziół i sezamu. Nada się zarówno na spotkanie z przyjaciółmi, jak i na przegryzkę do pracy, czy w podróży. Możesz spożywać je samodzielnie lub z wybranymi sosami 🙂

Edit. Chipsy serowe to jeden z Waszych ulubionych przepisów. Powstał w 2019 roku, a trzy lata póżniej doczekał się aktualizacji.

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Chipsy serowe - przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zetrzyj wybrane sery na tarce (duże oczka). Dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj.

2
Gotowe!

Chipsy serowe - formowanie

Powstałą mieszankę ułóż na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. Formuj "kopczyki", a następnie zgnieć je tak, by wysokość chipsa nie przekraczała kilku milimetrów. Posyp chipsy sezamem i wstaw do piekarnika.

3
Gotowe!

Chipsy serowe - pieczenie

Piecz w piekarniku do momentu, w którym sery dokładnie się wymieszają i wysuszą (ale jeszcze zanim powstałe krakersy się przypalą).

4
Gotowe!

Chipsy serowe - podawanie

Wyciągnij blachę z piekarnika. Odsącz każdego krakersa z tłuszczu ręcznikiem papierowym. Chipsy / krakersy gotowe :)

Reklama produktów, których używam w mojej domowej kuchni:
Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

KETO Gofry
Poprzedni
Keto GOFRY 🧇
Chlebek Chmurka
Następny
Chlebek Chmurka 🥯
KETO Gofry
Poprzedni
Keto GOFRY 🧇
Chlebek Chmurka
Następny
Chlebek Chmurka 🥯