Składniki:
-
Chipsy Serowe
-
20g tartej mozzarelli
-
10g tartego cheddara
-
10g tartej goudy
-
10g tartego parmezanu
-
Przyprawy do chipsów (opcjonalnie)
-
5g sezamu
-
szczypta ziół prowansalskich
-
odrobina soli
-
szczypta papryki (słodkiej lub wędzonej)
O przepisie:
Krakersy serowe to szybka w przygotowaniu niskowęglowodanowa przekąska na bazie mieszanki serów (na przykład: cheddar, mozzarella, gouda) z dodatkiem papryki, ziół i sezamu. Nada się zarówno na spotkanie z przyjaciółmi, jak i na przegryzkę do pracy, czy w podróży. Możesz spożywać je samodzielnie lub z wybranymi sosami 🙂
Edit. Chipsy serowe to jeden z Waszych ulubionych przepisów. Powstał w 2019 roku, a trzy lata póżniej doczekał się aktualizacji.
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
|
Chipsy serowe - przygotowanieRozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zetrzyj wybrane sery na tarce (duże oczka). Dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj. |
2
Gotowe!
|
Chipsy serowe - formowanie |
3
Gotowe!
|
Chipsy serowe - pieczenie |
4
Gotowe!
|
Chipsy serowe - podawanieWyciągnij blachę z piekarnika. Odsącz każdego krakersa z tłuszczu ręcznikiem papierowym. Chipsy / krakersy gotowe :) |