0 0
Chipsy / krakersy serowe

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
Mieszanka serów (możesz dowolnie zmieniać proporcje, co wpłynie na intensywność serowego smaku)
20g tartej mozzarelli
10g tartego cheddara
10g tartej goudy
10g tartego parmezanu
5g sezamu
Przyprawy
szczypta ziół prowansalskich
odrobina soli
szczypta papryki (słodkiej lub wędzonej)

Wartości odżywcze (dla jednej porcji):

178
Kcal
12,8
B [g]
13,6
T [g]
1,1
W [g]

Chipsy / krakersy serowe

Ketogeniczne, niskowęglowodanowe czipsy bez mąki

Cechy:
  • 30M
  • Porcji: 1
  • Łatwy

Składniki:

  • Mieszanka serów (możesz dowolnie zmieniać proporcje, co wpłynie na intensywność serowego smaku)

  • Przyprawy

O przepisie:

Podziel się

Szybka, niskowęglowodanowa przekąska na bazie mieszanki serów z dodatkiem papryki, ziół i sezamu. Nada się zarówno na spotkanie z przyjaciółmi, jak i na przegryzkę do pracy, czy w podróży. Możesz spożywać je same lub z jednym z sosów low carb 🙂

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zetrzyj wybrane sery na tarce (duże oczka). Dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj.

2
Gotowe!

Powstałą mieszankę ułóż na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. Formuj "kopczyki", a następnie zgnieć je tak, by wysokość chipsa nie przekraczała kilku milimetrów. Posyp chipsy sezamem i wstaw do piekarnika.

3
Gotowe!

Piecz w piekarniku do momentu, w którym sery dokładnie się wymieszają i wysuszą (ale jeszcze zanim powstałe krakersy się przypalą).

4
Gotowe!

Wyciągnij blachę z piekarnika. Odsącz każdego krakersa z tłuszczu ręcznikiem papierowym. Chipsy / krakersy gotowe :)

Ms. Fox

Trochę z przymusu, trochę z wyboru zafascynowana kuchnią niskowęglowodanową i dietą ketogeniczną.Po latach prowadzenia „nowoczesnego” trybu życia, w którym kanapka, bułka słodka, czy pizza były na porządku dziennym, musiałam odkryć, że da się inaczej. W kolejnych miesiącach od zmiany sposobu odżywiania, dowiedziałam się też, że tak żyje się lepiej 😉Na co dzień specjalista SEO, przedsiębiorca, geek i miłośniczka psów (a zwłaszcza swojej suczki Tesli).

Brownie bez mąki i cukru
poprzednie
Ciasto czekoladowe – brownie bez cukru
Sos musztardowo koperkowy
następne
Sos musztardowo-koperkowy
Brownie bez mąki i cukru
poprzednie
Ciasto czekoladowe – brownie bez cukru
Sos musztardowo koperkowy
następne
Sos musztardowo-koperkowy