0 0
Chipsy / krakersy serowe

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
Mieszanka serów (możesz dowolnie zmieniać proporcje, co wpłynie na intensywność serowego smaku)
20g tartej mozzarelli
10g tartego cheddara
10g tartej goudy
10g tartego parmezanu
5g sezamu
Przyprawy
szczypta ziół prowansalskich
odrobina soli
szczypta papryki (słodkiej lub wędzonej)

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

178
Kcal
12,8
B [g]
13,6
T [g]
1,1
W [g]

Chipsy / krakersy serowe

Ketogeniczne, niskowęglowodanowe czipsy bez mąki

Cechy:
  • 30M
  • Porcji: 1
  • Łatwy

Składniki:

  • Mieszanka serów (możesz dowolnie zmieniać proporcje, co wpłynie na intensywność serowego smaku)

  • Przyprawy

O przepisie:

Udostępnij

Szybka, niskowęglowodanowa przekąska na bazie mieszanki serów z dodatkiem papryki, ziół i sezamu. Nada się zarówno na spotkanie z przyjaciółmi, jak i na przegryzkę do pracy, czy w podróży. Możesz spożywać je same lub z jednym z sosów low carb 🙂

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zetrzyj wybrane sery na tarce (duże oczka). Dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj.

2
Gotowe!

Powstałą mieszankę ułóż na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. Formuj "kopczyki", a następnie zgnieć je tak, by wysokość chipsa nie przekraczała kilku milimetrów. Posyp chipsy sezamem i wstaw do piekarnika.

3
Gotowe!

Piecz w piekarniku do momentu, w którym sery dokładnie się wymieszają i wysuszą (ale jeszcze zanim powstałe krakersy się przypalą).

4
Gotowe!

Wyciągnij blachę z piekarnika. Odsącz każdego krakersa z tłuszczu ręcznikiem papierowym. Chipsy / krakersy gotowe :)

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

Brownie bez mąki i cukru
Poprzedni
Ciasto czekoladowe – keto brownie bez cukru
Sos musztardowo koperkowy
Następny
Sos musztardowo-koperkowy
Brownie bez mąki i cukru
Poprzedni
Ciasto czekoladowe – keto brownie bez cukru
Sos musztardowo koperkowy
Następny
Sos musztardowo-koperkowy