0 0
Panierka ketogeniczna

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
100g mąki migdałowej
50g parmezanu
1 jajko

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

898
Kcal
46
B [g]
74,3
T [g]
5,4
W [g]

Panierka ketogeniczna

Bezglutenowa panierka do mięs i ryb

Cechy:
Kuchnia:
  • 15M
  • Porcji: 4
  • Medium

Składniki:

O przepisie:

Udostępnij

W diecie ketogenicznej najbardziej tęsknię za ziemniakami i panierką z bułki tartej. O ile te pierwsze są niezastąpione i uczciwie mówiąc czasami po prostu je przemycam w niewielkich ilościach, tak nie ma nic prostszego, niż panierka low carb, smakująca niemalże identycznie jak bułka tarta. Można ją zastosować do schabowego, ryby, czy piersi z kurczaka.


Wartości odżywcze wyjątkowo podaję dla całości. Ciężko tu jednoznacznie oszacować wielkość porcji 🙂

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Mąkę migdałową przesypujemy do większego, głębokiego talerza. Jeśli nie masz mąki, możesz również drobno zmielić migdały lub posiekać płatki migdałowe (kurczak w takiej wersji panierki na zdjęciu obok). Parmezan zetrzyj na drobnej tarce (lepszy tu będzie tarty, niż drobno mielony – lepiej spaja panierkę). Wymieszaj ze sobą oba składniki.

2
Gotowe!

W drugim talerzu roztrzep widelcem jajko. Kotlety/rybę zamocz najpierw w jajku, a potem obtocz w panierce. Smaż na oleju kokosowym lub innym – do smaku.

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

łosoś pieczony
Poprzedni
Łosoś pieczony ze szparagami
parówki zapiekane
Następny
Parówki zapiekane z serem i boczkiem
łosoś pieczony
Poprzedni
Łosoś pieczony ze szparagami
parówki zapiekane
Następny
Parówki zapiekane z serem i boczkiem