0 0
Krem straciatella z malinami BEZ CUKRU 🍫

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
KETO krem straciatella z musem z malin
250g mascarpone
200ml śmietanki 30%
30g gorzkiej czekolady, min. 70% (lub białej bez cukru, jak na zdjęciu)
1 laska wanilii
200g malin
4 łyżki erytrolu w pudrze lub do smaku

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

304,8
Kcal[g]
3,6
B[g]
29,2
T[g]
6,4
W[g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

Krem straciatella z malinami BEZ CUKRU 🍫

keto deser z mascarpone i musem z malin

Cechy:
Kuchnia
  • 1H20M
  • Porcji: 6
  • Łatwy

Składniki:

  • KETO krem straciatella z musem z malin

O przepisie:

Udostępnij

Jeden z najłatwiejszych letnich deserów – szybki w wykonaniu i fenomenalny w smaku. Jego sekretem jest mus ze świeżych malin, który wprost idealnie komponuje się z bitą śmietaną i odrobiną gorzkiej czekolady. Jeśli masz zaledwie kilka minut na przygotowanie KETO deseru, ten przepis jest dla Ciebie!

Przepis na krem straciatella znajdziesz również w książce „Dieta KETO. Najlepsze przepisy” (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo RM). Dowiedz się więcej o moich książkach! 

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!
10M

KETO krem straciatella - przygotowanie

Dobrze schłodzoną śmietankę ubij z erytrolem. Dodaj mascarpone i ubijaj jeszcze przez chwilę. Jeżeli krem jest dla Ciebie za mało słodki, dodaj odrobinę więcej erytrolu.

Na tarce zetrzyj czekoladę i dodaj ją do kremu. Ułóż krem w wąskich pucharkach lub w przezroczystych kieliszkach i włóż do lodówki na minimum godzinę.

2
Gotowe!
5M

KETO mus malinowy - przygotowanie

Maliny umyj i zmiksuj z erytrolem (mus powinien być kwaskowaty i delikatnie słodki).

Mus malinowy możesz przygotować w większej ilości i zamrozić. Zimą, gdy brakuje dostępu do owoców jagodowych, świetnie nada się do deserów.

3
Gotowe!
5M

KETO krem straciatella z musem malinowym - podanie deseru

Podziel mus na 6 porcji i każdą dodaj na wierzch schłodzonego kremu.
Dekoruj czekoladą lub liśćmi mięty.

Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

koreczki caprese z mozzarelli i pomidorków
Poprzedni
Koreczki Caprese 🍅
Sałatka Cezar (Cesarska)
Następny
Sałatka Cezar 🥗
koreczki caprese z mozzarelli i pomidorków
Poprzedni
Koreczki Caprese 🍅
Sałatka Cezar (Cesarska)
Następny
Sałatka Cezar 🥗