0 0
Sos tatarski (tatarskou omáčkou)

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
1 mały słoiczek grzybków lub pieczarek marynowanych
6 małych ogórków konserwowych
1/2 cebuli
3 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
szczypta soli i pieprzu

Wartości odżywcze (dla jednej porcji):

46,3
Kcal
0,76
B [g]
4,0
T [g]
1,9
W [g]

Sos tatarski (tatarskou omáčkou)

Tradycyjny sos na bazie majonezu - keto i low carb

Cechy:
Kuchnia
  • 15M
  • Porcji: 10
  • Łatwy

Składniki:

O przepisie:

Podziel się

Sos tatarski, czyli klasyczny zimny sos, świetnie nadający się do wszelakich mięs, pasztetów, ale przede wszystkim do smażonego sera. Jeśli macie chęć na tego czeskiego fast-fooda, dieta ketogeniczna Wam to umożliwia 😍

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Sos tatarski przygotuj przynajmniej godzinę przed planowanym podaniem, by miał szansę się przeżreć. Optymalnie: przygotuj go dzień wcześniej.

2
Gotowe!

Grzybki, ogórki konserwowe i cebulę drobno posiekaj lub delikatnie zmiksuj (przez chwilkę, składniki mają nadal być wyczuwalne).

3
Gotowe!

Dodaj majonez, śmietanę i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z ulubioną sałatką, jako dodatek do mięs, czy . Smacznego :)

Ms. Fox

Trochę z przymusu, trochę z wyboru zafascynowana kuchnią niskowęglowodanową i dietą ketogeniczną.Po latach prowadzenia „nowoczesnego” trybu życia, w którym kanapka, bułka słodka, czy pizza były na porządku dziennym, musiałam odkryć, że da się inaczej. W kolejnych miesiącach od zmiany sposobu odżywiania, dowiedziałam się też, że tak żyje się lepiej 😉Na co dzień specjalista SEO, przedsiębiorca, geek i miłośniczka psów (a zwłaszcza swojej suczki Tesli).

Sos tatarski (tatarskou omáčkou) 1
poprzednie
Zupa ogórkowa na żeberku wieprzowym
Smażony ser
następne
Smażony ser w wersji low carb
Sos tatarski (tatarskou omáčkou) 2
poprzednie
Zupa ogórkowa na żeberku wieprzowym
Smażony ser
następne
Smażony ser w wersji low carb