0 0
Sos tatarski (tatarskou omáčkou)

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
1 mały słoiczek grzybków lub pieczarek marynowanych
6 małych ogórków konserwowych
1/2 cebuli
3 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany 18%
szczypta soli i pieprzu

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

46,3
Kcal
0,76
B [g]
4,0
T [g]
1,9
W [g]

Sos tatarski (tatarskou omáčkou)

Tradycyjny sos na bazie majonezu - keto i low carb

Cechy:
Kuchnia:
  • 15M
  • Porcji: 10
  • Łatwy

Składniki:

O przepisie:

Udostępnij

Sos tatarski, czyli klasyczny zimny sos, świetnie nadający się do wszelakich mięs, pasztetów, ale przede wszystkim do smażonego sera. Jeśli macie chęć na tego czeskiego fast-fooda, dieta ketogeniczna Wam to umożliwia ?

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Sos tatarski przygotuj przynajmniej godzinę przed planowanym podaniem, by miał szansę się przeżreć. Optymalnie: przygotuj go dzień wcześniej.

2
Gotowe!

Grzybki, ogórki konserwowe i cebulę drobno posiekaj lub delikatnie zmiksuj (przez chwilkę, składniki mają nadal być wyczuwalne).

3
Gotowe!

Dodaj majonez, śmietanę i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z ulubioną sałatką, jako dodatek do mięs, czy . Smacznego :)

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

Zupa ogórkowa na żeberku wieprzowym 1
Poprzedni
Zupa ogórkowa na żeberku wieprzowym
Smażony ser
Następny
Smażony ser w wersji low carb
Zupa ogórkowa na żeberku wieprzowym 2
Poprzedni
Zupa ogórkowa na żeberku wieprzowym
Smażony ser
Następny
Smażony ser w wersji low carb