Składniki:
-
1 mały słoiczek grzybków lub pieczarek marynowanych
-
6 małych ogórków konserwowych
-
1/2 cebuli
-
3 łyżki majonezu
-
2 łyżki śmietany 18%
-
szczypta soli i pieprzu
O przepisie:
Sos tatarski, czyli klasyczny zimny sos, świetnie nadający się do wszelakich mięs, pasztetów, ale przede wszystkim do smażonego sera. Jeśli macie chęć na tego czeskiego fast-fooda, dieta ketogeniczna Wam to umożliwia!
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
|
Sos tatarski przygotuj przynajmniej godzinę przed planowanym podaniem, by smaki miały szansę się przegryźć. Optymalnie: przygotuj go dzień wcześniej. |
2
Gotowe!
|
Grzybki, ogórki konserwowe i cebulę drobno posiekaj lub delikatnie zmiksuj (przez chwilkę, składniki mają nadal być wyczuwalne). |
3
Gotowe!
|
Dodaj majonez, śmietanę i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z ulubioną sałatką, jako dodatek do mięs, czy . Smacznego :) |