0 0
Sos musztardowo-koperkowy

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
200g śmietany 18%
1 łyżka musztardy (delikatesowej / sarepskiej / chrzanowej)
1 łyżka majonezu
1 pęczek koperku
do smaku soli i pieprzu

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

112
Kcal
1,4
B [g]
10,8
T [g]
2,28
W [g]

Sos musztardowo-koperkowy

Smaczny sos śmietanowy z musztardą i koperkiem - do ryb, jajek i mięsa

Cechy:
  • 10M
  • Porcji: 5
  • Łatwy

Składniki:

O przepisie:

Udostępnij

Świeży sos śmietanowy z musztardą i koperkiem. Świetnie nada się do pieczonych lub smażonych ryb, ale również do mięsa czy jajek. Pozostaje przy tym niskowęglowodanowy, stąd nada się na dodatek do ketogenicznych dań.

 

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Przygotowanie sosu koperkowego

Koperek posiekaj. Śmietanę wymieszaj z musztardą i majonezem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj koperek i wymieszaj.
Sos najlepszy jest po minimum godzinie, a najlepiej kolejnego dnia, gdy się przeżre :)

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

Chipsy / krakersy serowe 1
Poprzedni
Chipsy / krakersy serowe
Makaron z mozzarelli
Następny
Makaron z mozzarelli
Chipsy / krakersy serowe 2
Poprzedni
Chipsy / krakersy serowe
Makaron z mozzarelli
Następny
Makaron z mozzarelli