0 0
Sos musztardowo-koperkowy

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
200g śmietany 18%
1 łyżka musztardy (delikatesowej / sarepskiej / chrzanowej)
1 łyżka majonezu
1 pęczek koperku
do smaku soli i pieprzu

Wartości odżywcze (dla jednej porcji):

112
Kcal
1,4
B [g]
10,8
T [g]
2,28
W [g]

Sos musztardowo-koperkowy

Smaczny sos śmietanowy z musztardą i koperkiem - do ryb, jajek i mięsa

Cechy:
  • 10M
  • Porcji: 5
  • Łatwy

Składniki:

O przepisie:

Podziel się

Świeży sos śmietanowy z musztardą i koperkiem. Świetnie nada się do pieczonych lub smażonych ryb, ale również do mięsa czy jajek. Pozostaje przy tym niskowęglowodanowy, stąd nada się na dodatek do ketogenicznych dań.

 

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Przygotowanie sosu koperkowego

Koperek posiekaj. Śmietanę wymieszaj z musztardą i majonezem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj koperek i wymieszaj.
Sos najlepszy jest po minimum godzinie, a najlepiej kolejnego dnia, gdy się przeżre :)

Ms. Fox

Trochę z przymusu, trochę z wyboru zafascynowana kuchnią niskowęglowodanową i dietą ketogeniczną.Po latach prowadzenia „nowoczesnego” trybu życia, w którym kanapka, bułka słodka, czy pizza były na porządku dziennym, musiałam odkryć, że da się inaczej. W kolejnych miesiącach od zmiany sposobu odżywiania, dowiedziałam się też, że tak żyje się lepiej 😉Na co dzień specjalista SEO, przedsiębiorca, geek i miłośniczka psów (a zwłaszcza swojej suczki Tesli).

Sos musztardowo-koperkowy 1
poprzednie
Chipsy / krakersy serowe
Makaron z mozzarelli
następne
Makaron z mozzarelli
Sos musztardowo-koperkowy 2
poprzednie
Chipsy / krakersy serowe
Makaron z mozzarelli
następne
Makaron z mozzarelli