0 0
Sos koktajlowy różowy

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
60g majonezu (domowego z oleju rzepakowego, jajek i musztardy) lub kupnego o niskiej zawartości węglowodanów (np. Dekoracyjny, czy Kielecki)
20g ketchupu (najlepiej domowego)
szczypta oregano
szczypta papryka pimenton / wędzona ostra
sól i pieprz do smaku

Wartości odżywcze (dla jednej porcji):

141
Kcal
0,5
B [g]
13,6
T [g]
4
W [g]

Sos koktajlowy różowy

Łatwy w przygotowaniu sos koktajlowy inspirowany m.in. belgijskim SAMURAI

  • 10M
  • Porcji: 3
  • Średni

Składniki:

O przepisie:

Podziel się

Szybciutki w przygotowaniu sos, nadający się jako dodatek do chipsów serowych, burgerów, krewetek czy mięs. W zależności od ilości dodanego pieprzu, możecie otrzymać bardziej lub mniej zbliżony sos do belgijskiego SAMURAI, czy sosu rosyjskiego.

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Majonez i ketchup wymieszaj dokładnie w miseczce. Dopraw oregano i wędzoną papryką. W zależności od preferencji smakowych dodaj soli i pieprzu. Nic łatwiejszego, sos skończony ;)

Ms. Fox

Trochę z przymusu, trochę z wyboru zafascynowana kuchnią niskowęglowodanową i dietą ketogeniczną.Po latach prowadzenia „nowoczesnego” trybu życia, w którym kanapka, bułka słodka, czy pizza były na porządku dziennym, musiałam odkryć, że da się inaczej. W kolejnych miesiącach od zmiany sposobu odżywiania, dowiedziałam się też, że tak żyje się lepiej 😉Na co dzień specjalista SEO, przedsiębiorca, geek i miłośniczka psów (a zwłaszcza swojej suczki Tesli).

Smalec domowy
poprzednie
Domowy smalec
Bezglutenowa, ketogeniczna tarta
następne
Bezglutenowa tarta z owocami i mascarpone
Smalec domowy
poprzednie
Domowy smalec
Bezglutenowa, ketogeniczna tarta
następne
Bezglutenowa tarta z owocami i mascarpone