0 0
Sos koktajlowy różowy

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
60g majonezu (domowego z oleju rzepakowego, jajek i musztardy) lub kupnego o niskiej zawartości węglowodanów (np. Dekoracyjny, czy Kielecki)
20g ketchupu (najlepiej domowego)
szczypta oregano
szczypta papryka pimenton / wędzona ostra
sól i pieprz do smaku

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

141
Kcal
0,5
B [g]
13,6
T [g]
4
W [g]

Sos koktajlowy różowy

Łatwy w przygotowaniu sos koktajlowy inspirowany m.in. belgijskim SAMURAI

  • 10M
  • Porcji: 3
  • Medium

Składniki:

O przepisie:

Udostępnij

Szybciutki w przygotowaniu sos, nadający się jako dodatek do chipsów serowych, burgerów, krewetek czy mięs. W zależności od ilości dodanego pieprzu, możecie otrzymać bardziej lub mniej zbliżony sos do belgijskiego SAMURAI, czy sosu rosyjskiego.

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Majonez i ketchup wymieszaj dokładnie w miseczce. Dopraw oregano i wędzoną papryką. W zależności od preferencji smakowych dodaj soli i pieprzu. Nic łatwiejszego, sos skończony ;)

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

Smalec domowy
Poprzedni
Domowy smalec
Bezglutenowa tarta z owocami i mascarpone 1
Następny
Bezglutenowa tarta z owocami i mascarpone
Smalec domowy
Poprzedni
Domowy smalec
Bezglutenowa tarta z owocami i mascarpone 2
Następny
Bezglutenowa tarta z owocami i mascarpone