0 0
Masło czosnkowe

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
100g masła
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanego koperku
1 szczypta soli himalajskiej

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

188
Kcal
0,4
B [g]
20,5
T [g]
0,7
W [g]

Masło czosnkowe

Aromatyczne masełko z dodatkiem czosnku i koperku

Cechy:
  • 10M
  • Porcji: 4
  • Łatwy

Składniki:

O przepisie:

Udostępnij

Masło czosnkowe to smaczny, bardzo aromatyczny dodatek, który niejednokrotnie pozwolił mi na “podbicie” tłuszczy w obiedzie ketogenicznym. Będzie świetnie smakować z łososiem, udkami z kurczaka, czy cloud bread.

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Masło wyciągnij dłuższą chwilę wcześniej, by zdążyło zmięknąć. Miękkie już masło wymieszaj z tartym czosnkiem, posiekanym koperkiem i solą.
Podawaj schłodzone, jako dodatek do mięs czy niskowęglowodanowego chleba.

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

Makaron z cukinii
Poprzedni
Makaron z cukinii
Coleslaw - surówka 1
Następny
Coleslaw – surówka
Makaron z cukinii
Poprzedni
Makaron z cukinii
Coleslaw - surówka 2
Następny
Coleslaw – surówka