0 0
Masło czosnkowe

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
100g masła
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanego koperku
1 szczypta soli himalajskiej

Wartości odżywcze (dla jednej porcji):

188
Kcal
0,4
B [g]
20,5
T [g]
0,7
W [g]

Masło czosnkowe

Aromatyczne masełko z dodatkiem czosnku i koperku

Cechy:
  • 10M
  • Porcji: 4
  • Łatwy

Składniki:

O przepisie:

Podziel się

Masło czosnkowe to smaczny, bardzo aromatyczny dodatek, który niejednokrotnie pozwolił mi na “podbicie” tłuszczy w obiedzie ketogenicznym. Będzie świetnie smakować z łososiem, udkami z kurczaka, czy cloud bread.

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Masło wyciągnij dłuższą chwilę wcześniej, by zdążyło zmięknąć. Miękkie już masło wymieszaj z tartym czosnkiem, posiekanym koperkiem i solą.
Podawaj schłodzone, jako dodatek do mięs czy niskowęglowodanowego chleba.

Ms. Fox

Trochę z przymusu, trochę z wyboru zafascynowana kuchnią niskowęglowodanową i dietą ketogeniczną.Po latach prowadzenia „nowoczesnego” trybu życia, w którym kanapka, bułka słodka, czy pizza były na porządku dziennym, musiałam odkryć, że da się inaczej. W kolejnych miesiącach od zmiany sposobu odżywiania, dowiedziałam się też, że tak żyje się lepiej 😉Na co dzień specjalista SEO, przedsiębiorca, geek i miłośniczka psów (a zwłaszcza swojej suczki Tesli).

Makaron z cukinii
poprzednie
Makaron z cukinii
Masło czosnkowe 1
następne
Coleslaw – surówka
Makaron z cukinii
poprzednie
Makaron z cukinii
Masło czosnkowe 2
następne
Coleslaw – surówka