0 0
KETO pudding czekoladowo-kokosowy 🥥

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
KETO budyń kakaowy bez cukru
400g mleczka kokosowego
2 płaskie łyżki kakao
2 łyżki erytrolu
Przykładowe dodatki (niewliczone w makro)
chipsy kokosowe
wiórki kokosowe
płatki migdałów
wybrane orzechy
skórka pomarańczowa karmelizowana na oleju kokosowym z ksylitolem
owoce jagodowe

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

208
Kcal
2,5
B [g]
20,1
T [g]
4,2
W [g] netto
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

KETO pudding czekoladowo-kokosowy 🥥

Budyń czekoladowy bez laktozy i bez cukru

Cechy:
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • bez laktozy

Pyyyszneeee, smak wcale nie wskazuje na to, że jest to deser zdrowy i bez cukru ❤️ - Ania

  • 10M
  • Porcji: 4
  • Łatwy

Składniki:

  • KETO budyń kakaowy bez cukru

  • Przykładowe dodatki (niewliczone w makro)

O przepisie:

Udostępnij

Od tego wszystko się zaczęło! ❤️ Pudding czekoladowo-kokosowy to pierwszy, najstarszy przepis na blogu. Powstał w marcu 2016 roku i od tego czasu zyskał wielu fanów. Dziś (w końcu!) doczekał się aktualizacji.

Ten czekoladowy budyń bez laktozy to deser idealnie wyważony w smaku i banalnie prosty w przygotowaniu – zajmie Ci nie więcej, niż 10 minut.

Data publikacji przepisu: 12.03.2016

Data ostatniej aktualizacji: 28.08.2022

KETO budyń czekoladowy z mleczkiem kokosowym – to Ci się przyda!

Do przygotowania budyniu czekoladowo-kokosowego bez cukru będziesz potrzebować zaledwie kilku składników:

  • mleka kokosowego – jego jakość będzie decydowała o późniejszej konsystencji budyniu. W składzie mleczko kokosowe powinno zawierać miąższ (lub ekstrakt) z kokosa i wodę, nic ponadto. Sama używam najczęściej tego mleczka kokosowego.
  • kakao (ewentualnie karob), na przykład to. Alternatywnie możesz użyć gorzkiej czekolady 80%, uzyskując docelowo konsystencję ganache (wpłynie to oczywiście na makro).
  • wybranego zamiennika cukru: erytrolu lub ksylitolu (używam tego).
  • wybranych dodatków – czegoś chrupiącego (na przykład tych chipsów kokosowych) i czegoś owocowego (świeżych truskawek czy innych owoców jagodowych lub domowego dżemu jagodowego bez cukru)

Przepis na keto pudding czekoladowy znajdziesz również w książce „Dieta KETO. Najlepsze przepisy”. (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo RM). Dowiedz się więcej o moich książkach!

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!
10M

KETO pudding czekoladowy - przygotowanie

Mleko kokosowe wyłóż do rondelka i zagotuj. Dodaj kakao oraz erytrol i mieszaj do momentu całkowitego rozpuszczenia składników (możesz również zblendować).

Wlej budyń do 4 małych naczyń (na przykład kokilek) i wstaw do lodówki na minimum kilka godzin (pudding jest najlepszy następnego dnia).

Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Reklama produktów, których używam w mojej domowej kuchni:
Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

kotlety rybne
Poprzedni
Kotlety rybne z remuladą 🐟
Sałatka hamburgerowa "Big Mac"
Następny
KETO sałatka cheeseburgerowa „Big Mac” 🍔
kotlety rybne
Poprzedni
Kotlety rybne z remuladą 🐟
Sałatka hamburgerowa "Big Mac"
Następny
KETO sałatka cheeseburgerowa „Big Mac” 🍔