0 0
Jajecznica w stylu włoskim 🍳🇮🇹

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
Jajecznica w stylu włoskim
6 jajek
4 plastry prosciutto crudo do pominięcia w wersji wege
½ małego pomidora
20g tartego parmigiano reggiano lub innego twardego sera
szczypta oregano
sól i pieprz
30g masła lub oliwy z oliwek

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

466
Kcal
33
B [g]
36
F [g]
3,25
W [g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

Jajecznica w stylu włoskim 🍳🇮🇹

Jajecznica z prosciutto i pomidorami

Cechy:
  • bez glutenu
  • 20M
  • Porcji: 2
  • Łatwy

Składniki:

  • Jajecznica w stylu włoskim

O przepisie:

Udostępnij

Jajecznica to klasyk diety ketogenicznej i jedno z moich ulubionych śniadań – jem ją na milion sposobów! Dzisiaj proponuję Ci jajecznicę w stylu włoskim, z dodatkiem prosciutto crudo, pomidorów, parmigiano reggiano i oregano. To popisowe śniadanie mojego Męża.

Jeśli jesteś fanką lub fanem śniadań na bazie jajek, koniecznie sprawdź również:

Przepis na jajecznicę w włoskim stylu znajdziesz również w książce „Dieta KETO. Najlepsze przepisy”. (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo RM). Dowiedz się więcej o moich książkach!

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Jajecznica w stylu włoskim - przygotowanie

Pomidora sparz i obierz ze skórki.
Prosciutto poszarp lub pokrój na mniejsze kawałki i delikatnie podsmaż na zwilżonej odrobiną masła patelni. Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i odparuj przez minutę-dwie.

Dodaj jajka, parmezan, przyprawy i resztę masła. Co chwilę delikatnie mieszając, smaż na wolnym ogniu, aż do uzyskania ulubionej konsystencji jajecznicy.

Reklama produktów, których używam w mojej domowej kuchni:
Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyczka diety ketogenicznej od ponad 7 lat. Miłośniczka podróży, psów i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw dla tradycyjnych składników, tworząc przepisy, które łączą smak, prostotę i odżywczą równowagę. Jej kuchnia to nie restrykcja, lecz ciekawość - sposób, by cieszyć się smakami świata również w wersji KETO. Na co dzień przedsiębiorczyni, strateg i specjalistka SEO, łącząca analityczne myślenie z kreatywnością w kuchni.

Kotlety Mielone Bez Węglowodanów
Następny
Kotlety Mielone z Mizerią 🍽
Kotlety Mielone Bez Węglowodanów
Następny
Kotlety Mielone z Mizerią 🍽