Składniki:
-
4 plastry bekonu (120g)
-
2 małe pomidory (na przykład lima) lub 6 pomidorków koktajlowych
-
2 jajka
-
2 cienkie kiełbaski o „czystym” składzie (bez konserwantów i bez glukozy)
-
łyżeczka masła
-
sól i pieprz
O przepisie:
Na początku swojej przygody z dietą ketogeniczną, miałam problem ze śniadaniami. Nauczona jedzenia kanapek i innych posiłków wysokowęglowodanowych, ciężko było wymyślić mi śniadanie wpasowujące się w moje gusta. Z czasem, kiedy nauczyłam się odnajdywać w kuchni wysokotłuszczowej, inspiracje przychodziły do mnie same i śniadanie nie stanowi już żadnego wyzwania. Jednym z moich śniadaniowych pewników jest właśnie American Breakfast. Pyszne, tłuste (a możesz dowolnie te tłuszcze jeszcze podbić skrapiając całość rozpuszczonym masłem), inspirowane amerykańskimi smakami. Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu.
Przepis na amerykańskie śniadanie znajdziesz również w książce „Kuchnie świata w wersji KETO” (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo Zwierciadło). Dowiedz się więcej o moich książkach!
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
15M
|
Rozgrzej patelnię grillową i połóż na niej kiełbaski, bekon oraz pomidory. Wszystko zgrilluj z dwóch stron. |