0 0
American breakfast 🍳

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
4 plastry bekonu (120g)
2 małe pomidory (na przykład lima) lub 6 pomidorków koktajlowych
2 jajka
2 cienkie kiełbaski o „czystym” składzie (bez konserwantów i bez glukozy)
łyżeczka masła
sól i pieprz

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

662
Kcal
54
B[g]
48
T[g]
8
W[g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

American breakfast 🍳

TRADYCYJNE AMERYKAŃSKIE ŚNIADANIE W WERSJI KETO

Cechy:
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • bez laktozy
  • 15M
  • Porcji: 1
  • Łatwy

Składniki:

O przepisie:

Udostępnij

Na początku swojej przygody z dietą ketogeniczną, miałam problem ze śniadaniami. Nauczona jedzenia kanapek i innych posiłków wysokowęglowodanowych, ciężko było wymyślić mi śniadanie wpasowujące się w moje gusta. Z czasem, kiedy nauczyłam się odnajdywać w kuchni wysokotłuszczowej, inspiracje przychodziły do mnie same i śniadanie nie stanowi już żadnego wyzwania. Jednym z moich śniadaniowych pewników jest właśnie American Breakfast. Pyszne, tłuste (a możesz dowolnie te tłuszcze jeszcze podbić skrapiając całość rozpuszczonym masłem), inspirowane amerykańskimi smakami. Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu.

Przepis na amerykańskie śniadanie znajdziesz również w książce „Kuchnie świata w wersji KETO” (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo Zwierciadło). Dowiedz się więcej o moich książkach! 

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!
15M

Rozgrzej patelnię grillową i połóż na niej kiełbaski, bekon oraz pomidory. Wszystko zgrilluj z dwóch stron.
Na drugiej patelni rozpuść masło, mocno rozgrzej i wbij oba jajka. Smaż dopóki białko nie zrobi się chrupiące, zadbaj jednak o to by żółtko pozostało płynne. Wyłóż wszystko razem na talerz, jajka dopraw solą i pieprzem.
Całość możesz posypać świeżymi ziołami.

Reklama produktów, których używam w mojej domowej kuchni:
Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

Zapiekana feta z warzywami
Poprzedni
Feta zapiekana z warzywami
Mojito Bez Cukru
Następny
Mojito bez cukru 🍹
Zapiekana feta z warzywami
Poprzedni
Feta zapiekana z warzywami
Mojito Bez Cukru
Następny
Mojito bez cukru 🍹