Składniki:
-
Gorąca czekolada bez cukru
-
150 ml śmietanki 36%(możesz zastąpić 100 ml kokosowej i podać bez bitej śmietany)
-
35g czekolady gorzkiej min. 80%
-
½ łyżeczki domowej przyprawy do piernika
-
1 laska cynamonu
-
Ok. 10 kropel stewii w płynie
-
Dekoracje (opcjonalnie)
-
pianki marshmallows(niewliczone w makro)
-
tarta czekolada do dekoracji(niewliczone w makro)
O przepisie:
Masz czasami ochotę „cheat meal” , a nie masz pomysłu co mogłoby to być? Brakuje Ci gorącego, czekoladowego napoju w długie i ciemne zimowe wieczory? Masz takie dni, które uratować może tylko czekolada?
Mam dla Ciebie wspaniały przepis, który spełnia powyższe kryteria! 😃
Pomysł na gorącą czekoladę powstał w mojej głowie, kiedy natknęłam się na bezcukrowe, amerykańskie pianki marshmallows. Od razu wyobraziłam je sobie rozpływające się w gorącym, czekoladowym trunku. Choć same pianki mnie nie zachwycają, to gęsta, gorąca czekolada zdecydowanie tak!
Przepis na gorącą czekoladę znajdziesz również w książce „Kuchnie świata w wersji KETO” (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo Zwierciadło). Dowiedz się więcej o moich książkach!
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
10M
|
PRZYGOTOWANIE GORĄCEJ CZEKOLADY BEZ CUKRU |
2
Gotowe!
5M
|
PODAWANIE GORĄCEJ CZEKOLADY ZE STEWIĄPrzelej gorącą czekoladę bez cukru do filiżanki, dekorując ubitą śmietaną. |