0 0
Lody „śmietankowa limonka z miętą” BEZ CUKRU 🍦

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
KETO lody śmietankowa limonka z miętą "Mojito"
600 ml śmietanki 30%
4-5 łyżek soku z limonki z 2 limonek
1 łyżeczka wódki
skórka z 1 limonki
kilka gałązek mięty
80- 120g erytrolu lub ksylitolu w pudrze (do smaku)
Potrzebne będą również
Mikser lub blender
Drobna tarka
Maszynka do lodów
Pojemnik do mrożenia

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

299,5
Kcal
2,4
B [g]
30
T [g]
5,1
W [g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

Lody „śmietankowa limonka z miętą” BEZ CUKRU 🍦

LODY LIMONKOWE "MOJITO" BEZ CUKRU

Cechy:
  • bez cukru
  • bez glutenu
Kuchnia
  • 3H15M
  • Porcji: 6
  • Średni

Składniki:

  • KETO lody śmietankowa limonka z miętą "Mojito"

  • Potrzebne będą również

O przepisie:

Udostępnij

Dziś kolejna propozycja na lato! KETO lody „śmietankowa limonka z miętą” przypadną do gustu zwłaszcza wielbicielom drinka Mojito. Kwaśna limonka i pachnąca mięta, przełamane tu są słodką śmietanką. Całość komponuje się wyśmienicie i baaaardzo orzeźwiająco.

KETO lody „śmietankowa limonka z miętą” to jeden z nielicznych przepisów z mojej najnowszej książki o KETO deserach, który ukazuje się tu, na blogu. Premiera książki już we wrześniu 2022. Obserwuj mój fanpage Ms. Fox, by dowiedzieć się o możliwości przedpremierowego zakupu. A tymczasem… poznaj moje poprzednie książki!

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!
15M

Śmietankowa limonka z miętą "Mojito" w wersji KETO - przygotowanie

Śmietankę przelej do wysokiego naczynia. Limonkę sparz wrzątkiem, a następnie zetrzyj jej skórkę i dodaj do śmietanki. Dodaj sok z limonki, wódkę, kilka gałązek mięty i wybrany zamiennik cukru w pudrze. Wymieszaj całość, a następnie dokładnie zblenduj. W trakcie śmietanka może się delikatnie ubić – to wręcz wskazane.

2
Gotowe!
3H

Śmietankowa limonka z miętą w wersji KETO - mrożenie

Wlej masę do maszynki do lodów i postępuj zgodnie z zaleceniami producenta. Ukręć lody to momentu uzyskania puszystej, lodowej konsystencji.
Jeśli nie posiadasz maszynki do lodów to schłodzoną w lodówce masę przelej do pojemnika i włóż do zamrażarki. Wyciągnij i zmiksuj 5-6 razy, co pół godziny, a następnie pozostaw do całkowitego stężenia na 2-3 godziny.

Przełóż lody do pojemnika i włóż do zamrażalnika na minimum 2-3 godziny. Przed podaniem wyjmij lody z zamrażalnika na kwadrans.

Reklama produktów, których używam w mojej domowej kuchni:
Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

KETO-Lody-solona-pistacja
Poprzedni
Solona Pistacja – Lody Pistacjowe Bez Cukru 🍨
Lody truskawkowe na patyku 🍭 BEZ CUKRU
Następny
Lody truskawkowe na patyku 🍭 BEZ CUKRU
KETO-Lody-solona-pistacja
Poprzedni
Solona Pistacja – Lody Pistacjowe Bez Cukru 🍨
Lody truskawkowe na patyku 🍭 BEZ CUKRU
Następny
Lody truskawkowe na patyku 🍭 BEZ CUKRU