1 0
KETO Sernik z jagodami 🫐

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
Bezglutenowy, keto sernik (okrągła forma 24-26 cm)
800g twarogu śmietankowego (17% tłuszczu)
8 jajek
120g masła
3 łyżki mąki migdałowej drobno mielonej
1 laska wanilii
słodzik w pudrze do smaku (u mnie 180g mielonego erytrolu)
DODATKI (niewliczone w makro)
dżem jagodowy

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

400
Kcal
20
B [g]
33
T [g]
5
W [g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

KETO Sernik z jagodami 🫐

Bezglutenowy sernik z dżemem

Cechy:
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • Przepisy KETO WEGE
Kuchnia
  • 1H30M
  • Porcji: 8
  • Średni

Składniki:

  • Bezglutenowy, keto sernik (okrągła forma 24-26 cm)

  • DODATKI (niewliczone w makro)

O przepisie:

Udostępnij

Czy wyobrażasz sobie polskie święta bez sernika? To tradycyjne ciasto, które można przygotować na wiele sposobów. Z bloga znasz już sernik wiedeński. Dzisiaj proponuje Ci jego wersję świąteczną, z dodatkiem domowego dżemu jagodowego.

Jeżeli chcesz jeszcze bardziej podbić tłuszcze, niż te w proponowanej przeze mnie wersji- część twarogu zamienić możesz na ser mascarpone. Wyjdzie równie pyszny.

Przepis na tradycyjny sernik bez mąki i cukru znajdziesz również w książce „Kuchnie świata w wersji KETO” (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo Zwierciadło). Dowiedz się więcej o moich książkach! 

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!
30M

Keto sernik - przygotowanie

Twaróg zmiel trzykrotnie. Białka ubij na sztywno.

Do twarogu dodaj żółtka, miąższ z laski wanilii, mąkę migdałową, wybrany słodzik i rozpuszczone, ostudzone masło. Całość dokładnie wymieszaj.

Na koniec dodaj ubite białka i mieszaj do całkowitego połączenia składników.

Przelej masę do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia.

2
Gotowe!
1H

Bezglutenowy sernik z jagodami - pieczenie oraz sposób podania

Piecz przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wyjmij sernik z piekarnika i ostudź.
Wierzch sernika wyłóż dżemem jagodowym.

Reklama produktów, których używam w mojej domowej kuchni:
Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

pieczone kacze uda
Poprzedni
Pieczone kacze udka 🍗
Halibut W Szpinaku
Następny
Halibut pieczony ze szpinakiem 🌿🐟
pieczone kacze uda
Poprzedni
Pieczone kacze udka 🍗
Halibut W Szpinaku
Następny
Halibut pieczony ze szpinakiem 🌿🐟
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here