Składniki:
-
Sałatka z zapiekanym camembertem
-
2-3 garście rukoli
-
2 suszone pomidory
-
1 łyżka płatków migdałowych(alternatywnie orzeszków pinii)
-
1 łyżka oliwy z chilli
-
4 plastry boczku wędzonego(40g)
-
camembert
O przepisie:
Gdy przeglądam przepisy keto, często zaskakuje mnie znikoma ilość warzyw i zieleniny. Jestem fanką sałatek oraz sezonowych warzyw i zawsze staram się ułożyć makro tak, by do dania przemycić jak najwięcej witamin i mikroelementów, w myśl diety śródziemnomorskiej. Jedną z wielu keto sałatek, które uwielbiam jest sałatka z camembertem zapiekanym w boczku, na którą przepis znajdziesz poniżej.
Przepis na sałatkę z camembertem znajdziesz również w książce „Kuchnie świata w wersji KETO” (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo Zwierciadło). Dowiedz się więcej o moich książkach!
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
20M
|
Przygotowanie sałatki z camembertemRozłóż plastry boczku i szczelnie owiń w nie camemberta. Wstaw ser do piekarnika (piecz 10 minut w 180 stopniach) lub smaż na patelni pod przykryciem przez kilka minut z każdej strony. Na talerz wyłóż rukolę. Skrop całość oliwą i posyp posiekanymi pomidorami suszonymi i płatkami migdałów. Wyłóż ser na górę przygotowanej sałatki i podawaj z żurawiną bez cukru. |