0 0
Pasta jajeczna 🥚

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
Pasta jajeczna
2 jajka
łyżka majonezu domowego lub kupnego o dobrym składzie
1 łyżka szczypioru
sól
pieprz

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

328
Kcal
16 g
B[g]
28,8 g
T[g]
1,5 g
W[g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

Pasta jajeczna 🥚

Pasta Jajeczna w Kilku Odsłonach

Cechy:
  • bez cukru
  • bez glutenu
Kuchnia
  • 20M
  • Porcji: 1
  • Łatwy

Składniki:

  • Pasta jajeczna

O przepisie:

Udostępnij

Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty, od awanturki z makrelą i twarogiem po rilletes z kaczki. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do kanapek, czy też podane na warzywach (plastrach ogórka czy papryce).

Jedną z najłatwiejszych w przygotowaniu past jest ta domowa pasta jajeczna, na którą szybciutki, bazowy przepis znajdziesz niżej! Do jej przygotowania potrzebujesz majonezu, sugeruję użycie tego domowego majonezu.

Warianty pasty jajecznej

Pastę jajeczną z tego przepisu możesz dowolnie modyfikować. Poniżej kilka dodatkowych pomysłów na pastę jajeczną:

Pasta jajeczna z szynką

Do pasty jajecznej przygotowanej według poniższego przepisu dodaj plasterek wybranej szynki,

Pasta jajeczna z serem

Do pasty jajecznej przygotowanej według poniższego przepisu dodaj posiekany plasterek sera lub ok. 20g startego sera (np. gouda).

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Do pasty jajecznej przygotowanej według poniższego przepisu dodaj ok. 50g odsączonego z zalewy tuńczyka.

Pasta jajeczna z awokado (bez majonezu)

1 dojrzałe awokado skrop sokiem z cytryny, rozetrzyj widelcem i wymieszaj z czterema ugotowanymi na twardo i drobno posiekanymi jajkami. Dodaj posiekany szczypior, sól i pieprz.

Jeśli szukasz niskowęglowodanowej alternatywy do tradycyjnych kanapek, sprawdź alternatywne zamienniki chleba jakie dla Ciebie przygotowałam w tym poście: Pieczywo w diecie ketogenicznej. 🍞 KETO chleb i KETO bułki. [ZESTAWIENIE]

Przepis na pastę jajeczną znajdziesz również w książce „Dieta KETO. Najlepsze przepisy”. (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo RM). Dowiedz się więcej o moich książkach!

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!
20M

Pasta jajeczna- przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo (gotuj 8 minut od chwili, gdy woda zaczyna wrzeć).

Szczypior posiekaj.

Jaja obierz, pokrój na ćwiartki i posiekaj / zetrzyj na tarce / przetrzyj przez przecierak.

Do jajek dodaj szczypior, łyżkę majonezu i wymieszaj.

Dopraw solą i pieprzem.

Reklama produktów, których używam w mojej domowej kuchni:
Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

sałatka z burratą
Poprzedni
Sałatka z burratą i awokado 🥑
KETO naleśniki bez mąki
Następny
KETO Naleśniki 🥞
sałatka z burratą
Poprzedni
Sałatka z burratą i awokado 🥑
KETO naleśniki bez mąki
Następny
KETO Naleśniki 🥞
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here