Składniki:
-
800g karkówki wieprzowej (lub innego tłustego mięsa wieprzowego lub wołowego)
-
3 papryki
-
2 średnie cebule
-
250g pieczarek
-
100g pomidorków koktajlowych
-
1.5 łyżeczki soli (lub do smaku)
-
1 szczypta płatków chilli
-
0.5 pęczka świeżego oregano (lub szczypta suszonego)
-
1 ząbek czosnku
O przepisie:
„Jednogarnkowe” danie kuchni (nie tylko) ketogenicznej. Łatwe w przygotowaniu, a przede wszystkim niewymagające dużo czasu, dzięki czemu nada się na szybki obiad dla zapracowanych.
Uwaga. Do dania można dodać również kilka ziemniaków (dla osób poza keto i niepilnujących makro czy będących na łagodniejszym LCHF).
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
|
Karkówkę umyj i pokrój w cienkie paski. Dodaj pokrojoną w większą kostkę paprykę, pokrojone w ćwiartki pieczarki oraz posiekaną cebulę. Skrop oliwą i dopraw posiekanym ząbkiem czosnku, solą, płatkami chilli i ulubionymi ziołami (u mnie świeże oregano). Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. |
2
Gotowe!
|