0 0
Halibut pieczony z pomidorami

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
ok. 700 g filetów z halibuta
30 g masła
2 łyżki posiekanego koperku
1 duży pomidor
4 pomidorki koktajlowe
1 ząbek czosnku
1 szczypta soli
odrobina pieprzu
kilka gałązek tymianku (opcjonalnie)

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

608
Kcal
36,3
B [g]
51
T [g]
4,6
W [g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

Halibut pieczony z pomidorami

Filet z halibuta pieczony pod pomidorami

Cechy:
  • bez glutenu
  • bez laktozy
Kuchnia
  • 40M
  • Porcji: 2
  • Średni

Składniki:

O przepisie:

Udostępnij

Pieczony filet z halibuta to przepis, który podpatrzyliście na Instagramie i Facebooku i to o niego pytacie najczęściej! Uporałam się już z tematem książki, po redakcji zostało zaledwie kilka poprawek, więc wracam do bardziej regularnego publikowania przepisów na blogu ❤️

Banalnie prosty w przygotowaniu, przepyszny, idealnie smakuje podany z pureé z kalafiora lub pieczonymi papryczkami słodkimi. Tym przepisem zachwycą się również osoby poza keto.

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Filety z halibuta umyj i osusz. Wyłóż oba kawałki ryby w naczyniu żaroodpornym i nasmaruj każdy z nich masłem. Dopraw szczyptą soli i pieprzu.

2
Gotowe!

Ząbek czosnku pokrój na cienkie plasterki, koperek posiekaj. Równomiernie rozłóż koperek i czosnek na halibucie. Odstaw rybę na minimum 10 minut.

3
Gotowe!

Umyj pomidor i pokrój w grubsze plastry (potrzebujesz czterech). Pomidory koktajlowe przekrój na połówki. Wyłóż plastry pomidora na rybę (po 2 plastry na 1 filet) i pomidorkami koktajlowymi. Ponownie dopraw solą i pieprzem, udekoruj gałązkami tymianku.

4
Gotowe!

Piecz w 200 stopniach ok. 25 minut.
Podawaj samodzielnie lub z ulubioną sałatką bądź pureé z kalafiora.

Reklama produktów, których używam w mojej domowej kuchni:
Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyczka diety ketogenicznej od ponad 7 lat. Miłośniczka podróży, psów i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw dla tradycyjnych składników, tworząc przepisy, które łączą smak, prostotę i odżywczą równowagę. Jej kuchnia to nie restrykcja, lecz ciekawość - sposób, by cieszyć się smakami świata również w wersji KETO. Na co dzień przedsiębiorczyni, strateg i specjalistka SEO, łącząca analityczne myślenie z kreatywnością w kuchni.

Kotlety Mielone Bez Węglowodanów
Następny
Kotlety Mielone z Mizerią 🍽
Kotlety Mielone Bez Węglowodanów
Następny
Kotlety Mielone z Mizerią 🍽