Składniki:
-
ok. 700 g filetów z halibuta
-
30 g masła
-
2 łyżki posiekanego koperku
-
1 duży pomidor
-
4 pomidorki koktajlowe
-
1 ząbek czosnku
-
1 szczypta soli
-
odrobina pieprzu
-
kilka gałązek tymianku (opcjonalnie)
O przepisie:
Pieczony filet z halibuta to przepis, który podpatrzyliście na Instagramie i Facebooku i to o niego pytacie najczęściej! Uporałam się już z tematem książki, po redakcji zostało zaledwie kilka poprawek, więc wracam do bardziej regularnego publikowania przepisów na blogu ❤️
Banalnie prosty w przygotowaniu, przepyszny, idealnie smakuje podany z pureé z kalafiora lub pieczonymi papryczkami słodkimi. Tym przepisem zachwycą się również osoby poza keto.
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
|
Filety z halibuta umyj i osusz. Wyłóż oba kawałki ryby w naczyniu żaroodpornym i nasmaruj każdy z nich masłem. Dopraw szczyptą soli i pieprzu. |
2
Gotowe!
|
Ząbek czosnku pokrój na cienkie plasterki, koperek posiekaj. Równomiernie rozłóż koperek i czosnek na halibucie. Odstaw rybę na minimum 10 minut. |
3
Gotowe!
|
|
4
Gotowe!
|
Piecz w 200 stopniach ok. 25 minut. |