Składniki:
-
1 słoiczek (185g) masła migdałowego
-
do 20g masła (w zależności od konsystencji masła migdałowego)
-
do smaku erytrytolu (do pełnej porcji dałam 50g)
-
1 jajko
-
1,5 łyżki mąki kokosowej
-
2 łyżki kakao
-
1/2 łyżeczki mielonej wanilii
-
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
2-3 łyżki dżemu truskawkowego bez cukru (może być też malinowy/jagodowy)
O przepisie:
Mocno czekoladowe ciasteczka na bazie masła migdałowego i mąki kokosowej, okraszone dżemem truskawkowym bez cukru. Zakochacie się w ich niebanalnym smaku, tak jak zakochałam się ja ?❤️
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
|
Ciasteczka czekoladowe bez cukru - przegotowanieJajko oraz masło migdałowe przełóż do miksera. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli masa będzie zbyt sucha, dodaj odrobinę miękkiego masła. Dodaj erytrytol oraz mieloną wanilię i miksuj dalej. Na koniec dosyp mąkę kokosową, kakao i proszek do pieczenia. Miksuj do monetu dokładnego wymieszania składników. |
2
Gotowe!
|
Ciastka czekoladowe bezglutenowe - pieczenieZ powstałego ciasta formuj kulki, które następnie rozgnieć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Jeśli ciasto wydziela dużo tłuszczu, możesz odsączyć je ręcznikiem papierowym. Na środku zrób małe wgłębienie i uzupełnij je odrobiną dżemu bez cukru ? Piecz 15 minut w 180 stopniach. Smacznego ?? |