Składniki:
-
BLT Sandwich
-
4 jajka
-
50g cheddara
-
½ łyżeczki mielonego lnu
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki sezamulub sezamu i czarnuszki
-
4 liście sałaty, na przykład rzymskiej
-
plastry pomidora plastry pomidora
-
8 plastrów boczku
-
50g majonezu
-
do smaku soli i pieprzu
O przepisie:
Topowe keto śniadanie wreszcie na blogu. KETO-kanapka w wersji BLT (BLT – Bacon Lettuce Tomato) na bazie Chlebka Chmurka to ulubieniec mojej społeczności na Facebooku i Instagramie. Świetna na świeżo, ale również jako przekąska na wynos. BLT sandwich obala mit mówiący, że w KETO nie możesz zjeść smacznej kanapki.
Przepis na BLT sandwich znajdziesz również w książce „Kuchnie świata w wersji KETO” (Ewelina Podrez-Siama, Wydawnictwo Zwierciadło). Dowiedz się więcej o moich książkach!
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
35M
|
KETO BLT Sandwich- przygotowanie oopsie breadDo ubitych białek dodaj żółtka i starty ser cheddar. Wsyp proszek do pieczenia i mielony len. Delikatnie wymieszaj masę i przelej do kwadratowej formy lub uformuj 4 bułeczki. Posyp sezamem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piecz 20-25 minut. |
2
Gotowe!
10M
|
KETO BLT Sandwich - przygotowanie kanapkiNa patelni zgrilluj boczek, tak aby stał się chrupki. Pomidora umyj i pokrój w plastry, sałatę umyj i osusz. Bułeczki wyjmij z piekarnika i ostudź. Jeżeli wylał_ś całą masę- rozkrój ją na cztery części. Układaj warstwowo: bułeczka, sałata, boczek, majonez, pomidor, bułeczka. |