0 0
Sangria de Cava 🥂 Bez Cukru

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
Sangria 🥂 z Cavą bez cukru
750 ml schłodzonego wina wytrawnego Cava lub innego białego wytrawnego, delikatnie musującego
100 ml rumu
1 pomarańcza
1 brzoskwinia
1 cytryna
5 gałązek świeżej mięty
200ml wody gazowanej
do smaku stewii w płynie
lód w kostkach
Opcjonalne składniki Sangria de Cava bez cukru
owoce jagodowe
arbuz

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

228
Kcal
1
B [g]
0
T [g]
12
W [g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

Sangria de Cava 🥂 Bez Cukru

Orzeźwiający hiszpański drink na bazie wina Cava

Cechy:
  • 10M
  • Porcji: 4
  • Średni

Składniki:

  • Sangria 🥂 z Cavą bez cukru

  • Opcjonalne składniki Sangria de Cava bez cukru

O przepisie:

Udostępnij

Orzeźwiający hiszpański drink na bazie wina Cava, jednego z moich ulubionych. 😉 Musujący, pełny cytrusowo-miętowego aromatu i delikatnej słodkości stewii, ot biała Sangria de Cava.

Uwaga. Alkohol sam w sobie ma znikome wartości odżywcze, więc nie zastąpi pełnoprawnego posiłku. Jeśli unikasz alkoholu, wino możesz zastąpić bezalkoholowym, otrzymując pyszny, orzeźwiający napój. Jeśli masz ochotę na drinka alkoholowego, pamiętaj, że umiar ma znaczenie. Z mojego doświadczenia warto również w trakcie spożywania alkoholu zadbać również o wysokotłuszczowy posiłek / przekąskę.

Orientacyjne makro wyliczone dla tego przepisu przy założeniu, że wraz z drinkiem, zjesz owoce nasączone alkoholem. W przeciwnym wypadku, naturalnie, liczba węglowodanów będzie o wiele niższa (do 4g węglowodanów netto na porcję).

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!
10M

Biała Sangria Bez Cukru - Przygotowanie

Pomarańczę i cytrynę sparz oraz wyszoruj. Brzoskwinię umyj. Pokrój owoce na plastry i wrzuć do dużego, min. 1,5 l dzbanka. Dodaj umyte gałązki mięty. Do dzbanka wlej Cavę, rum i wodę. Dosłodź do smaku stewią i dokładnie wymieszaj, wyciskając łyżką sok z owoców. Uzupełnij lodem i odstaw na chwilę. Podawaj w szklankach lub kieliszkach (warto przełożyć do nich również odrobinę lodu i owoców z dzbanka).

Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyk diety ketogenicznej od przeszło 5 lat. Miłośniczka podróży i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw tradycyjnych produktów. Tworzy przepisy na dania smaczne, zdrowe i kolorowe, tak by cieszyć się smakami kuchni świata również w wersji keto. Na co dzień przedsiębiorczyni, założycielka agencji digital marketingu Fox Strategy i specjalistka SEO.

Pesto Genovese - domowe pesto bazyliowe
Poprzedni
Domowe Pesto Bazyliowe 🌿
Keto Sezamki bez Cukru
Następny
Keto Sezamki bez cukru 🍬
Pesto Genovese - domowe pesto bazyliowe
Poprzedni
Domowe Pesto Bazyliowe 🌿
Keto Sezamki bez Cukru
Następny
Keto Sezamki bez cukru 🍬