4 0
Parówki zapiekane z serem i boczkiem

Udostępnij w swoich social media:

Lub skopiuj i udostępnij ten adres url

Składniki:

Dostosuj liczbę porcji:
2 wysokiej jakości parówki z szynki
2 plastry boczku
2 plastry goudy
1 łyżka ketchupu / musztardy

Wartości odżywcze (dla 1 porcji)

484
Kcal
30
B [g]
36
T [g]
3
W [g]
KETO książki - Ewelina Podrez-Siama

Parówki zapiekane z serem i boczkiem

Zapiekane parówki - proste, ale pyszne

Cechy:
  • bez cukru
  • bez glutenu
  • bez laktozy
  • 15M
  • Porcji: 1
  • Łatwy

Składniki:

O przepisie:

Udostępnij

Kontynuuję poszukiwanie śniadań niebazujących na jajkach. Chociaż ich wartoście odżywcze w diecie ketogenicznej są nie do zastąpienia to nie da się dzień w dzień spożywać śniadań, których podstawowym składnikiem jest jajko.

Dziś proponuję Ci parówki, zapiekane z serem żółtym i boczkiem.

Przepis krok po kroku:

1
Gotowe!

Parówki przekrój na pół i ich krańce ponacinaj „w krzyżyk”. Plastry sera i boczku również przekrój na pół i owijaj każdą parówkę najpierw serem, potem boczkiem. Aby w trakcie pieczenia nasza „roladka” nie odwinęła się, warto wbić w nią wykałaczkę lub nadziać na patyczek do szaszłyków.

2
Gotowe!

Piecz ok. 10 minut w 200 stopniach (do zarumienienia).

Smacznego!

Reklama produktów, których używam w mojej domowej kuchni:
Avatar of Ewelina Podrez-Siama

Ewelina Podrez-Siama

Autorka bestsellerowych książek kulinarnych i praktyczka diety ketogenicznej od ponad 7 lat. Miłośniczka podróży, psów i dobrego jedzenia. Bezkompromisowo szuka niskowęglowodanowych alternatyw dla tradycyjnych składników, tworząc przepisy, które łączą smak, prostotę i odżywczą równowagę. Jej kuchnia to nie restrykcja, lecz ciekawość - sposób, by cieszyć się smakami świata również w wersji KETO. Na co dzień przedsiębiorczyni, strateg i specjalistka SEO, łącząca analityczne myślenie z kreatywnością w kuchni.

Kotlety Mielone Bez Węglowodanów
Następny
Kotlety Mielone z Mizerią 🍽
Kotlety Mielone Bez Węglowodanów
Następny
Kotlety Mielone z Mizerią 🍽