Składniki:
-
2 wysokiej jakości parówki z szynki
-
2 plastry boczku
-
2 plastry goudy
-
1 łyżka ketchupu / musztardy
O przepisie:
Kontynuuję poszukiwanie śniadań niebazujących na jajkach. Chociaż ich wartoście odżywcze w diecie ketogenicznej są nie do zastąpienia to nie da się dzień w dzień spożywać śniadań, których podstawowym składnikiem jest jajko.
Dziś proponuję Ci parówki, zapiekane z serem żółtym i boczkiem. I choć według niektórych parówki to zło totalne, ja uważam, że nie ma co wariować – wysokiej jakości parówka zjedzona od czasu do czasu na pewno nam nie zaszkodzi, a będzie miłą odskocznią od jajecznicy i omleta .
Przepis krok po kroku:
1
Gotowe!
|
Parówki przekrój na pół i ich krańce ponacinaj „w krzyżyk”. Plastry sera i boczku również przekrój na pół i owijaj każdą parówkę najpierw serem, potem boczkiem. Aby w trakcie pieczenia nasza „roladka” nie odwinęła się, warto wbić w nią wykałaczkę lub nadziać na patyczek do szaszłyków. |
2
Gotowe!
|
Piecz ok. 10 minut w 200 stopniach (do zarumienienia). Smacznego! |